SzentSz..

 

 

 

Íme egy video a szent szar miniről készített video

 

 

Kedves Látogató!

Örömmel jelenthetem, hogy második önálló fejlesztésű sárkányom kezdi kiforrni magát. A neve SzentSz.. , azaz HolyShit. Nem tőlem származik az elnevezés , de rögtön lecsaptam rá.A SzSz egy egyzsinóros sárkány, ami meglehetősen jól irányítható és kicsi szellőtől egészen erős szelekig reptethető. Jelenleg siklási tulajdonságán dolgozom leginkább, korábban az erős szélfuvallatok jelentették számomra a legnagyobb gondot.A fotókon szereplő egyik prototípust egy erősebb balatoni szellő ragadta ki a kezemből, ami azonnali változtatásra ösztönzött és a befektetett energia megtérülni látszik.A sárkány egyik legnagyobb erényének a szárny viszonylagosan nagy mozgási szabadságát érzem. A videókon jól látszik, hogy a madarak vitorlázásához hasonlóan deformálódik a szárnyfelület, élővé téve az égi lebegést.

 

Videok a youtubon komcsi78 felhasználónév alatt nézhetők

A sárkány elkészítésénél törekedtem arra, hogy farokrész nélkül is jól reptethető legyen, mégis Z. kérésére elkészített kicsi változatnál (fesztáv: kb. 75cm) már választható több farokmegoldás is.

 

A felső fotón látható színes (nagyobb) sárkányhoz nagyon kellemes emlékeim kapcsolódnak: 2009.augusztus 20-án a tüzijátékot követően a Bazilika előtt reptettem a sárkányomat, mikor egy teljes gyerekhad üldözőbe vette és ujjongva ugrált a jobbról balra és balról jobbra szálldosó sárkány után. Ez a jelenet balatoni pihenőm éjszákáin is többször megismétlődött (Csopak). Egyéb iránt nem csak gyerekeket repítenek a sárkányok az álmok országába. Felnőttek gyermekkori emlékeit halásszák elő a sárkányok, annak az örömnek az emlékét, amikor szüleikkel sárkányt építettek nádból. Bűvölten figyelik az emberek az égen ezeket a játékokat.

Kívánom mindenkinek, hogy ezt az örömet is megismerhesse!

k.istván